ГоловнаПолітика

Ференс про теракти в Брюсселі: навіть усередині Європарламенту не було відчуття безпеки

"Дійсно, життя Брюсселя вже ніколи не буде колишнім".

Ференс про теракти в Брюсселі: навіть усередині Європарламенту не було відчуття безпеки
Богдан Ференс
Фото: Макс Требухов

Богдан Ференс, засновник об'єднання "Соціал-демократична "Платформа", який перебував у Брюсселі під час терактів, заявив, що у вівторок не було відчуття безпеки навіть усередині будівлі Європейського парламенту.

Про це він розповів в Інституті Горшеніна на круглому столі "Наслідки терактів у Брюсселі для Європи і України".

"Безпосередньо вчора я повернувся з Брюсселя, і епіцентр вибуху, який був у метро, у кварталі, де розташовані євроінституції, - це 100-200 метрів від готелю, в якому я мешкав", - розказав Ференс.

"Дійсно, життя Брюсселя вже ніколи не буде колишнім. Як очевидець, можу сказати, що відразу оперативно всі центральні вулиці були перекриті військовими, і люди почали покидати свої офісні будівлі. Не можу сказати, що це було дуже хаотично. Просто було здивування на обличчях людей і розуміння, що сталася трагедія", - зазначив він.

"Другий момент - євроінституції. Нам безпосередньо потрібно було йти до Європарламенту, і ми думали, що там уже все перекрито. Такого не було. Було посилено охорону, але Європарламент працював до обіду. Потім президент Європарламенту сказав, що вже все, потрібно розходитися. Я не можу сказати, що було відчуття безпеки навіть усередині Європарламенту", - сказав Ференс.

Нагадаємо, що жертвами терактів в аеропорту і метро Брюсселя 22 березня стали 32 людини, близько 270 отримали поранення. Відповідальність за вибухи взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

У Бельгії оголошено триденну жалобу і четвертий - максимальний - рівень терористичної загрози.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram