ГоловнаПолітика

СБУ підозрює Краснова в планах влаштувати вибухи біля держорганів

Теракт нібито мав відбутися в Аскольдовому провулку в Києві.

СБУ підозрює Краснова в планах влаштувати вибухи біля держорганів
Фото: Макс Требухов

Служба безпеки України підозрює керівника цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова в планах влаштувати вибухи біля держорганів, зокрема біля київського главку СБУ. Про це повідомив у середу голова служби Василь Грицак, пише УНІАН.

Грицак розповів, що 12 лютого Краснов зустрівся в Білорусі з громадянином РФ Костянтином Голоскоковим, якого СБУ вважає його російським куратором. "Краснов як досвідчений агент ГРУ генштабу записав свою розмову з громадянином Голоскоковим, перебуваючи в Білорусі. І ми розшифрували цю бесіду, яку він записав на свій телефон ... Я з дозволу слідчого повідомляю, що в нас є проведена експертиза, розшифрований голос, де ... вони обговорюють тему проведення терористичних актів у місті Києві", - повідомив Грицак.

"Обговоривши тему проведення теракту біля Володимирської, 33, і з огляду на те, що тут непогано поставлена охорона, вирішили підірвати Аскольдовий провулок, 13, тобто київський главк", - додав він.

На записі, яку виклали на Youtube-каналі СБУ, чутно, що під час розмови було обговорено також можливість вибухів біля Кабміну, Ради і Адміністрації президента.

Нагадаємо, 28 лютого співробітники СБУ затримали голову цивільного корпусу "Азов-Крим", бійця батальйону ОУН і учасника блокади Криму Станіслава Краснова. Після затримання йому вручили підозру за 263-ю статтею - зберігання зброї та вибухівки. Представник СБУ Олександр Ткачук заявив, що Краснов був завербований Росією, його затримали після закладання в сховок 42 кілограмів вибухівки.

Незабаром його відпустили в зв'язку із закінченням триденного терміну затримання. 3 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Краснову запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, проте після цього йому було пред'явлено нову підозру - за статтями 258 (теракт) і 111 (держзрада).

Уночі 22 березня Краснова заарештували за рішенням Шевченківського районного суду Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram