ГоловнаПолітика

Гройсман завтра збирає лідерів фракцій

Засідання заплановане на 14:30

Гройсман завтра збирає лідерів фракцій
Архив
Фото: Ольга Якимович

Спікер парламенту Володимир Гройсман збирає завтра, 24 березня, лідерів фракцій. Цю інформацію LB.ua підтвердив лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

За його словами, під час наради планують обговорити "суспільно-політичний стан у країні, а також узгодити порядок денний на наступний тиждень". Бурбак зазначив, що подібні засідання традиційно проводять у четвер перед пленарним тижнем. І зазначив, що мова саме про збори лідерів усіх фракцій парламенту, а не тільки коаліції.

На запитання, коли відбудеться засідання ради коаліції, голова фракції "Народний фронт" сказав, що не знає.

Лідер фракції "Самопоміч", яка раніше покинула коаліцію, Олег Березюк підтвердив, що його також запросили на засідання. Він особисто бути присутнім не зможе, оскільки перебуває не в Києві. Представляти "Самопоміч" буде або Олег Лаврик, або Єгор Соболєв, а також віце-спікер парламенту Оксана Сироїд.

Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко в ефірі каналу "112" заявив наступне: "Скликають лідерів фракцій. Пан Луценко нібито хоче представити кандидатуру на прем'єр-міністра від Блоку Петра Порошенка".

Отримати коментар від Луценка LB.ua не вдалося.

Нагадаємо, лідер фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Юрій Луценко виступив за проведення 24 березня позачергового засідання парламенту для зміни Кабінету Міністрів.

Президент України Петро Порошенко сьогодні закликав коаліцію врегулювати кризу до 29 березня. Він зазначив, що підтримає будь-яку кандидатуру на посаду голови Кабінету Міністрів, яку внесе коаліція.

Як відомо, Кабінет Міністрів Арсенія Яценюка втратив підтримку в парламенті і з середини лютого фактично перебуває в підвішеному стані.

22 березня стало відомо, що міністр фінансів Наталія Яресько готова стати новим прем'єром і очолити технократичний уряд. Умовою своєї згоди голова Мінфіну назвала підтримку в парламенті або нову коаліційну угоду.

Крім Яресько, на посаду голови уряду розглядають також кандидатуру спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram