ГоловнаПолітика

Порошенко зажадав від Ради ухвалити закон про конфіскацію грошей Януковича

Кошти екс-президента підуть на нове озброєння.

Порошенко зажадав від Ради ухвалити закон про конфіскацію грошей Януковича
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко підтримав ухвалення законопроекту про конфіскацію майна тих, кого підозрюють у злочинах і хто переховується від слідства.

Про це він заявив у середу в Харкові.

"11 млрд гривень заплановано на цей рік для закупівлі нового озброєння. Значна частина з них має дуже специфічне джерело покриття. Так званий спецконфіскат. Конфіскацію коштів злочинців із попередньої влади, які награбували і зараз не перебувають під арештом. Чого вони там лежатимуть? Чому вони не будуть працювати на український народ?" - заявив Порошенко.

У зв'язку із цим він закликав Верховну Раду завершити ухвалення законопроектів №3196 і №4057.

"Перше - це дозволити застосовувати заочне засудження до тих злочинців, які втекли і перебувають у Росії. Друге - процедура спецконфіскації, в тому числі щоб спрямувати кошти на підприємства оборонпрому для виготовлення новітнього озброєння", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, законопроект №4057, підготовлений спеціально для конфіскації коштів колишнього президента Віктора Януковича і його оточення, Верховна Рада ухвалила в першому читанні 17 березня. Голосів для підтримки законопроекту №3196 не вистачило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram