ГоловнаПолітика

ГПУ звинуватили в спробі позбутися популярного кандидата в генпрокурори

Сергія Горбатюка підтримують "єврооптимісти" і адвокати Небесної сотні.

ГПУ звинуватили в спробі позбутися популярного кандидата в генпрокурори
Фото: стоп-кадр видео ТК «Интер»

Генпрокуратура України спробувала відправити начальника управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка на роботу у Львівську область.

Про це повідомило в Фейсбуці ГО "Адвокатська консультативна група", яка об'єднує адвокатів, що представляють інтереси потерпілих під час Революції гідності. Горбатюк, своєю чергою, очолює групу слідчих із розслідування справ Майдану.

Горбатюк від посади прокурора Львівської області відмовився.

"Вважаємо, що ми маємо справу зі спробою таким шляхом усунути Горбатюка з посади начальника управління спецрозслідування, що є звичайною практикою в нинішній ГПУ щодо небажаних осіб. Також ми переконані, що ці дії керівництва ГПУ безпосередньо пов'язані з висуванням громадськістю для обговорення і широкою підтримкою кандидатури Сергія Горбатюк на посаду генерального прокурора України", - наголошено в заяві організації.

Депутат Мустафа Найєм у своєму Фейсбуці повідомив, що після відмови прокурора виїхати з Києва "один із заступників Віктора Шокіна відкрито пригрозив Горбатюку звільненням".

Нагадаємо, Сергій Горбатюк із кінця 2014 року очолює групу слідчих із розслідування справ по Майдану. В органах прокуратури працює понад 20 років. У середині березня він як кандидат на пост генпрокурора отримав підтримку міжфракційного депутатського об'єднання "Єврооптимісти".

У лютому Порошенко вніс у Раду подання на звільнення генпрокурора Віктора Шокіна. Очікують, що парламент цей документ розгляне 29 березня.

21 березня Генпрокуратура звільнила прокурора Львівської області Романа Федика, який займав цю посаду з грудня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram