ГоловнаПолітика

СБУ завершила розслідування справи Плотницького

Ватажка "ЛНР" судитимуть заочно за викрадення Савченко.

СБУ завершила розслідування справи Плотницького
Игорь Плотницкий

Слідчі Служби безпеки України завершили розслідування заочного кримінального провадження за підозрою ватажка терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького в скоєнні низки злочинів.

"Плотницького звинувачують у скоєнні терористичного акту за попередньою змовою з групою осіб. Спільно з організованою злочинною групою він також брав участь у викраденні та незаконному позбавленні волі старшого лейтенанта Збройних сил України Надії Савченко, її незаконному переправленні через державний кордон", - сказано в повідомленні спецслужби.

У рамках кримінального провадження розслідували вчинення ватажком "ЛНР" злочинів, передбачених ч. 2 ст. 258, ч. 3 ст. 146 і ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Сторонам кримінального провадження повідомлено про завершення досудового розслідування, його матеріали відкриті для ознайомлення.

Найближчим часом кримінальне провадження щодо Плотницького буде направлено з обвинувальним актом до суду.

Нагадаємо, Плотницький керував групою осіб, які вивозили Савченко з Луганська для передачі її співробітникам ФСБ РФ на кордоні України і Росії. Росія визнала Савченко винуватою в самовільному і незаконному перетині кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram