ГоловнаПолітика

Тимошенко попросила Обаму і Меркель допомогти зі звільненням Савченко

"Я впевнена, що світ не залишить Надію і Україну в такій біді".

Тимошенко попросила Обаму і Меркель допомогти зі звільненням Савченко
Фото: Макс Требухов

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко закликала Барака Обаму й Анґелу Меркель включитися в переговорний процес зі звільнення Надії Савченко, яку сьогодні засудили в Росії до 22 років.

"Сьогодні кремлівське судилище засудило нашого героя Надію Савченко до 22 років ув'язнення. Зрозуміло, що ніякої провини нашої льотчиці немає, і Кремль розправляється з Надію Савченко так, як він розправляється з Україною", - цитує Тимошенко прес-служба "Батьківщини".

Лідер "Батьківщини" висловила думку, що "цей вирок, який уже засудив весь світ, увійде в історію людства як ганебний акт знущання над жінкою, знущання над особистістю".

"Я впевнена, що світ не залишить Надію і Україну в такій біді", - зазначила Тимошенко.

"Я прошу вас, благаю вас: негайно долучіться до переговорного процесу з Путіним про звільнення нашої української героїні. Я прошу президента США Барака Обаму, федерального канцлера Німеччини Анґелу Меркель, лідерів інших країн: негайно змусьте Кремль повернути Надю додому. Я вірю, що частина таких переговорів уже відбулася. Я вірю, що є всі шанси, що наша Надія буде найближчим часом удома, в Україні, тому що це справедливо, тому що так хоче Бог, так хоче українська нація", - наголосила Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram