ГоловнаПолітика

В ОБСЄ вимагають звільнити Савченко

Бюро із прав людини відзначає недопуск своїх представників на суд.

В ОБСЄ вимагають звільнити Савченко
Фото: podrobnosti.ua

Директор Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Майкл Джордж Лінк закликав російську владу негайно звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

"Звільнення Савченко матиме велике гуманітарне значення, враховуючи її проблеми зі здоров'ям, і додасть впевненості в мирному процесі, спрямованому на вирішення дворічної кризи в Україні", - йдеться в заяві Лінка.

Він також зазначив, що співробітникам ОБСЄ не дали можливості відвідати Савченко й офіційно спостерігати за судом над нею, незважаючи на прохання організації.

Нагадаємо, Донецький міський суд Ростовської області у вівторок засудив Надію Савченко до 22 років колонії суворого режиму.

Судовий процес над Надією Савченко почався в середині 2015 року. Як заявлено у справі, льотчиця, що служила в добровольчому батальйоні "Айдар" 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, в результаті якого загинули співробітники ВГТРК Ігор Корнелюк та Антон Волошин. Також у справі стверджується, що в подальшому Савченко незаконно проникла на територію Росії, де її затримали. Насправді Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, її незаконно вивезли до Росії, де проти неї і сфабрикували справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram