ГоловнаПолітика

Теракти в Брюсселі повинні стати сигналом для вітчизняних політиків, - Тетерук

Нардеп закликав узятися за обороноздатність, а не розподіл портфелів у Кабміні.

Теракти в Брюсселі повинні стати сигналом для вітчизняних політиків, - Тетерук
Фото: Макс Требухов

Терористична атака на столицю Євросоюзу Брюссель має стати сигналом для вітчизняних політиків, які загралися у відставку Кабінету Міністрів.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", перший заступник голови фракції Андрій Тетерук.

"Десятки загиблих і поранених - це результат сьогоднішніх терористичних атак у Брюсселі", - зазначив він.

Тетерук закликав політиків не перерозподіляти урядові портфелі й інтригувати з приводу Кабінету Міністрів, а взятися за питання забезпечення обороноздатності країни.

"Коли головною проблемою для світу стала загроза тероризму і путінська силова дипломатія, абсолютно необачно займатися метушнею навколо посад", - наголосив народний депутат.

За його словами, штучна політична криза, яку спровокували охочі отримати урядові портфелі, становить додаткові загрози в умовах війни.

"Які головні пріоритети для країни? Перемогти у війні з агресором і продовжувати реформи. Ініціатори політичної кризи не мають плану дій ні щодо першого напряму, ні щодо другого. Жага отримати посади засліпила цих людей", - наголосив Андрій Тетерук.

Водночас, наголосив він, Україна спільно з нашими західними партнерами-членами НАТО повинна щодня працювати над зміцненням сектору національної безпеки.

"Вкотре хотілося б застерегти: відсутність політичної єдності вже неодноразово призводила до втрати Україною своєї незалежності. Не маємо право повторювати історичні помилки", - резюмував Тетерук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram