ГоловнаПолітика

Дружина Порошенка попросила Мішель Обаму заступитися за Савченко

Дружину американського президента закликали приєднатися до міжнародної кампанії.

Дружина Порошенка попросила Мішель Обаму заступитися за Савченко

Дружина Президента України Марина Порошенко звернулася до дружини президента США Мішель Обами з проханням приєднатися до міжнародної кампанії звільнення і повернення на Батьківщину українців, яких зараз незаконно утримують в ув'язненні в Росії.

Як повідомляє прес-служба Президента, в листі до першої леді США Марина Порошенко зазначила: «Шановна Мішель, з надією чекаю, що Ваш голос не тільки приєднається до міжнародної кампанії звільнення і повернення додому Надії Савченко, а й дасть новий поштовх процесу звільнення інших українських громадян, включаючи Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва, Ахтема Чийгоза й інших заручників російської каральної машини».

Марина Порошенко наголосила, що 34-річна Надія Савченко пліч-о-пліч з американськими військовослужбовцями ризикувала своїм життям для відновлення демократії й порядку в Іраку, як і сотні американок, присвятила своє життя захисту Батьківщини, проте, ставши на захист незалежності і свободи Української держави, в червні 2014 року була фактично викрадена з української території й ув'язнена в Росії. І незважаючи на доведену сфабрикованість звинувачень, російська каральна машина планує оголосити 21 березня рішення про 23-літнє ув'язнення українки.

Дружина Президента нагадала, що ім'я української льотчиці було серед 20 жінок-політв'язнів і в'язнів сумління, оголошених у рамках кампанії «Free the 20 Campaign», заснованої Урядом США у вересні 2015 року у зв'язку зі святкуванням 20-річчя ухвалення Пекінської декларації (дорожньої карти, покликаної змінити долю жінок у всьому світі).

Дружина Президента зазначила, що від єдності зусиль, солідарності міжнародної спільноти і тиску на російський уряд залежить доля Надії Савченко, яка стала символом боротьби українського народу проти російської агресії.

Нагадаємо, Донецький міський суд Ростовської області визнав українку Надію Савченко винуватою в убивстві російських журналістів у Луганській області.

Оголошення вироку триває, яке саме покарання буде присуджено Савченко, стане відомо у вівторок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram