ГоловнаПолітика

Яценюк пообіцяв підвищити соцстандарти з 1 травня

Профільним міністерствам уже зараз доручено готувати акти

Яценюк пообіцяв підвищити соцстандарти з 1 травня
Фото: EPA/UPG

З 1 травня цього року уряд проведе перший етап підвищення соціальних стандартів на 6%.

Про це заявив Арсеній Яценюк у програмі "10 хвилин з прем'єр-міністром України", інформує прес-служба Кабміну. "В цілому цього року ми плануємо підвищити соціальні стандарти на 12%", - повідомив він.

Голова уряду наголосив, що доручив профільним міністерствам уже зараз готувати акти, "щоб підвищені заробітна плата і пенсія невідкладно дійшли до кожного громадянина країни у травні цього року".

Нагадаємо, 19 лютого Арсеній Яценюк заявив, що уряд не планує додатково підвищувати соцстандарти 2016 року, посилаючись на падіння сировинних ринків і ціни на нафту. Згідно із законом про держбюджет на 2016 рік, розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму зростуть на 12,5%. Однак значне підвищення передбачено лише в грудні 2016 року. Тож якщо зараз прожитковий мінімум становить 1 330 гривень, то з 1 травня він повинен вирости до 1 399 гривень, а з 1 грудня - до 1 496 гривень. Мінімальна зарплата зараз дорівнює 1 378 гривень. Із 1 травня вона зросте до 1 450 гривень, з 1 грудня - до 1 550 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram