ГоловнаПолітика

Пасинка Фірташа відпустили під домашній арешт

Калиновський вісім років переховувався від правосуддя.

Пасинка Фірташа відпустили під домашній арешт
Фото: dozor.kharkov.ua

Шевченківський районний суд Києва відмовив прокуратурі в продовженні терміну тримання під вартою для пасинка олігарха Дмитра Фірташа Сергія Калиновського, який вісім років тому в ДТП збив на смерть двох людей і тривалий час переховувався від правосуддя.

Як повідомляє УНІАН, суддя Андрій Трубніков обрав для Калиновського інший запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт до 18 травня.

Розгляд справи проти Калиновського по суті розпочнеться о 13:30 28 березня.

Як повідомляли, аварія за участю Калиновського - молодшого сина нафтового бізнесмена Зиновія Калиновського та колишньої дружини бізнесмена Дмитра Фірташа Марії Фірташ - сталася в Києві 30 травня 2007 року. В результаті ДТП загинули двоє людей.

Самого Калиновського тоді госпіталізували, але він утік з лікарні, після чого його оголосили в міжнародний розшук.

29 вересня 2015 року Калиновського випадково затримали в Києві за порушення правил дорожнього руху.

3 березня 2016 року ГПУ направила до Шевченківського райсуду Києва обвинувальний акт стосовно Калиновського. Йому інкримінують скоєння злочину, передбаченого за статтями 345 ч. 2 (спричинення тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків) та 286 ч. 3 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі декількох осіб) Кримінального кодексу України.

10 березня закінчився термін утримання Калиновського під вартою. Його випустили з СІЗО. Адвокати надали довідку, що з того часу він перебував у лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram