ГоловнаПолітика

"Народний фронт" закликав БПП сказати ім'я нового прем'єра або підтримати Яценюка

Заклики відправити Кабмін у відставку, не запропонувавши альтернативи, партія вважає популізмом

"Народний фронт" закликав БПП сказати ім'я нового прем'єра або підтримати Яценюка
Фото: Макс Левин

Фракція партії "Народний фронт" у Верховній Раді закликає "Блок Петра Порошенка" назвати ім'я нового прем'єра або підтримати діючого главу Кабміну Арсенія Яценюка.

Така заява з'явилася на сайті партії у п'ятницю, 18 березня.

"Українське суспільство і міжнародні партнери України чекають від парламенту і президента негайного вирішення політичної кризи і продовження курсу реформ. Західні партнери неодноразово вимагали стабілізації ситуації і об'єднання навколо уряду задля продовження реформ. Кожен день невизначеності щодо уряду - це втрачений час, який міг бути використаний на користь держави. Своїм наполегливим небажанням поставити інтереси України вище за власні амбіції політики руйнують довіру до себе і підривають імідж країни в очах Заходу. Це може звести нанівець всі позитивні досягнення двох років", - йдеться в ньому.

Партія вважає, що така ситуація є неприйнятною і має бути вирішена якомога швидше.

"У зв'язку з цим фракція "Народний фронт" вкотре закликає президента Петра Порошенка і його політичну силу нарешті визначитися зі своєю позицією щодо Кабінету Міністрів. Або ви називаєте ім'я нового прем'єр-міністра, пропонуєте склад нового уряду, його програму та представляєте нову коаліцію, або підтримуєте діючий уряд і всі разом зосереджуємося на проведенні реформ", - заявив "Народний фронт".

"Покажіть, нарешті, людину, яку ви пропонуєте на посаду прем'єр-міністра, і 226 народних депутатів, які проголосують за цю кандидатуру. Інакше - треба припинити жити протистоянням і розхитувати ситуацію. Заклики відправити діючий уряд у відставку, не запропонувавши альтернативи, більше схожі на безвідповідальний популізм, а не на державну позицію. Країна не може у цей складний кризовий час сліпо слухати демагогів, які думають не про інтереси країни, а про майбутні вибори, і вже приміряють для себе високі посади", - сказано в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram