ГоловнаПолітика

Павленко не відкликав з Верховної Ради заяву про відставку

Міністр заявив, що депутати тільки посилили лобістський тиск на Кабмін.

Павленко не відкликав з Верховної Ради заяву про відставку
Фото: 24tv.ua

Міністр аграрної політики Олексій Павленко заявив, що його заява про відставку залишається чинною.

Про це він сказав у коментарі профільному виданню AgroNews.

"Технократи висували низку умов, які необхідні для подальшої ефективної роботи в уряді. Цих умов досі не виконано. Після початку політичної кризи депутатський тиск у лобіюванні особистих інтересів тільки посилився. Моя заява про відставку все ще у Верховній Раді, і там не тільки моя заява. Ми відкличемо, коли буде повна підтримка реформ", - сказав він.

Павленко нагадаємо, що Кабінет Міністрів затвердив план дій на 2016 рік, де прописано велику кількість реформ. За словами міністра, при міністерствах зараз створено 179 робочих груп, які працюють у різних напрямках, а також ведеться робота з міжнародними донорами з метою залучення інвестицій у ключові галузі економіки.

"Але ми чекаємо, тому що це неможливо зробити без підтримки Верховної Ради. Чекаємо, коли закінчиться політична криза в парламенті. Якщо ж Рада не підтримає реформи, то нам усім немає сенсу залишатися на своїх посадах і чекати на незрозуміло що", - сказав міністр.

Нагадаємо, 4 лютого 2016 року на позачерговому засіданні уряду Павленко разом з колегами по Кабміну Юрієм Стецем, Олександром Квіташвілі й Андрієм Пивоварським заявили, що відкликають заяви про відставку. Вони вирішили, що залишаться заради продовження реформ.

При цьому кожен міністр поставив власну умову для того, щоб залишитися на посаді. Зокрема Пивоварський зажадав високих зарплат для чиновників. Цієї умови не виконано, і міністр пішов у відпустку, з якої не повернеться. Павленко, зокрема, закликав депутатів припинити тиснути на міністрів з метою лобіювання своїх інтересів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram