ГоловнаПолітика

Проти Медведчука організовують всеукраїнську акцію

Організатори почнуть зі збору підписів і пікетування СБУ.

Проти Медведчука організовують всеукраїнську акцію
Фото: EPA/UPG

Ініціатори притягнення до кримінальної відповідальності Віктора Медведчука організують всеукраїнську кампанію.

Про це заявив депутат від "Народного фронту" Андрій Левус, пише "Українська правда".

За його словами, Медведчук сприяв появі сепаратистських утворень на сході України, а зараз продовжує проводити в регіонах сепаратистські форуми.

"Зараз вони проводять заходи в регіонах сепаратистського спрямування. Будемо робити все, щоб ці заходи не проводилися. Це перетвориться на широку всеукраїнську кампанію, яка призведе до покарання Медведчука", - упевнений він.

Він нагадав, що зараз відбувається збір підписів депутатів Ради під зверненням до силових органів з відповідною вимогою. Зараз, за його словами, зібрано близько 40 підписів.

"Це своєрідний перепис депутатів на патріотизм і стійкість. Також ми плануємо так виявити агентуру Медведчука у Верховній Раді", - сказав він.

Ще Левус додав, що незабаром почнеться збір підписів простих громадян, а також організовуватимуть пікетування СБУ і заходів Медведчука.

Депутат додав, що, за його даними, Медведчук далі спілкується з президентом Петром Порошенком з приводу ситуації на сході.

"Вважаємо, якщо буде тиск парламенту і суспільства, думаю, це вплине і на позицію Президента, він зрозуміє, що в нас не може бути священних корів. Люди, які роками розвалювали Україну, повинні бути в тюрмі", - сказав Левус.

Нагадаємо, 28 січня Генпрокуратура порушила справу проти нардепа Левуса за пости у фейсбуці про Медведчука. Василь Німченко (Опоблок) написав заяву в ГПУ, звинувативши Левуса в наклепі. Левус у своєму Facebook обурився, що Генпрокуратура оперативно відреагувала на скаргу Німченка, а його заяву про сепаратистські форуми ігнорує.

Через день нардеп на своїй сторінці в соцмережі написав, що ГПУ закрила кримінальне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram