ГоловнаПолітика

Шульц засумнівався, що Путіна оголосять персоною нон грата в ЄС через "список Савченко"

Список повинен пройти перевірку

Шульц засумнівався, що Путіна оголосять персоною нон грата в ЄС через "список Савченко"

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц, кажучи про отриманий від Президента Петра Порошенка список осіб, які фабрикували справу проти української льотчиці і народного депутата Надії Савченко, зазначив, що президента РФ Володимира Путіна навряд чи оголосять персоною нон грата в Європейському Союзі.

Про це голова Європарламенту заявив на прес-конференції в Брюсселі в межах засідання Європейської Ради, повідомляє УНІАН.

Щодо того, чи буде "список Савченко" легалізований як у випадку зі "списком Магнітського", якщо враховувати, що один з тих, хто увійшов до цього списку, під першим номером - російський президент, Шульц сказав:

"Я отримав цей список ... Я повинен перевірити також цей список разом з іншими інститутами, тому що я не єдиний президент, хто отримав список. І як ви сказали, ваше запитання було: "Чи вірите ви, що всі імена в списку будуть оголошені персонами нон грата", і ви порушили питання щодо Володимира Путіна. Моя відповідь буде, що не всі імена в списку будуть оголошені персонами нон грата, і ймовірно, перший номер не буде оголошений", - заявив Шульц.

Нагадаємо, Україна координувала підготовку санкційного "списку Савченко" з Європейським Союзом і США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram