ГоловнаПолітика

НФ проголосує за відставку Шокіна

У партії закликають Президента прислухатися до громадськості

НФ проголосує за відставку Шокіна
Фото: Вадим Крутивус

Фракція «Народний фронт» проголосує за відставку Генерального прокурора України Віктора Шокіна у зв'язку з поданням президента України, повідомляє прес-служба партії.

«Наша політична сила виступає за те, щоб кандидатура його наступника максимально відповідала запитам суспільства і потребам часу в серйозних змінах у Генпрокуратурі», - так народний депутат фракції «Народний фронт» Дмитро Сторожук прокоментував для журналістів позицію «НФ» з питань заміни керівника Генпрокуратури.

«Звичайно, подання на звільнення з посади і призначення Генерального прокурора - це не тільки виняткова прерогатива президента України, його право, але одночасно й відповідальність. Було б правильним прислухатися до думки суспільства та врахувати прорахунки нинішньої Генпрокуратури», - зазначив він.

За словами Дмитра Сторожука, питання до Генпрокуратури - це відповідальність не тільки керівника цього відомства, а й президента, який пропонує кандидатуру Генпрокурора.

«Очевидно, одним з головних критеріїв відбору цієї кандидатури буде її здатність провести кардинальну реформу органів української прокуратури. Адже ми щодня стикаємося з масою свідоцтв того, що система потребує докорінного реформування, вона досі просякнута корупцією, круговою порукою, байдужістю до людини та її невід'ємних прав. Про це говорять вже не тільки в Україні, а й в усьому світі», - підкреслив парламентар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram