ГоловнаПолітика

Розслідування вбивства президента банку "Аркада" завершено

За версією слідства, Сущева застрелив підлеглий

Розслідування вбивства президента банку "Аркада" завершено
Архив
Фото: radio.vesti.ru

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо підозрюваного у резонансному вбивстві президента банку "Аркада" Сергія Сущева, повідомила прокуратура Львівської області.

За версією слідства, Сущева застрелив підлеглий 18 вересня 2015 року неподалік від с. Раковець Львівської області. Потім він зі своїм товаришем підпалив службовий автомобіль, яким користувався Сущев.

Ймовірного вбивцю повідомлено про підозру за ч. 1 ст.115, ч.3 ст. 27, ч.2 ст. 194, ч. 1 ст. 263 КК України (в умисному вбивстві, знищенні майна банку, а також у придбанні та зберіганні вогнепальної зброї, бойових припасів без дозволу). Він утримується під вартою, йому загрожує покарання від 7 до 15 років.

Співучасник підозрюється у знищенні майна банку, його відпустили під заставу. Йому загрожує від 3 до 10 років ув'язнення.

Раніше адвокат Владислав Добош повідомив у ЗМІ, що ім'я підозрюваного у вбивстві Сущева - Андрій Марчук. Добош захищає його інтереси. За словами Добоша, Марчук, який фігурує у справі як водій Сущева, насправді в банку вирішував питання охорони будівництв. Сущев, як зазначив адвокат, поїхав до Львова, щоб зустрітися з Володимиром Дідухом - кримінальним авторитетом, відомим як Вова Морда. Дідух нібито міг вплинути на "Свободу", представники якої блокували будівництво "Аркади" на Позняках у Києві. За версією Марчука, Сущева вбили невідомі, як він думав, представники Дідуха.

Втім, у цій версії є суттєва проблема. Дідух дійсно раніше був близьким до "Свободи", проте ще у 2014 році з партією посварився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram