ГоловнаПолітика

У Києві заарештовано тенісний корт, побудований екс-міністром за державний рахунок

Будівля вартістю 2 млн гривень з'явилася під час будівництва Дарницького моста

У Києві заарештовано тенісний корт, побудований екс-міністром за державний рахунок

Печерський районний суд Києва наклав арешт на критий тенісний корт у Києві, побудований колишнім міністром інфраструктури за кошти "Укрзалізниці".

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури, яка розслідує цей справу.

Крім того, накладено арешт на 50 млн гривень, які знаходяться на рахунках компанії, що володіє цим кортом.

Імен у повідомленні немає, проте можна припустити, що мова йде про Володимира Козака і компанію "Вентуре інвест".

У березні 2015 року програма "Наші гроші" на телеканалі ZIK повідомила, що під час будівництва Дарницького залізнично-автомобільного мосту на Набережно-Печерській дорозі, 12а з'явився спортивний комплекс, власником якого стала "Вентуре інвест".

Засновником цієї фірми є компанія "В.О.А.", що належала Анастасії Жалковській, доньці Козака.

Відтоді власник цієї фірми змінився, проте слідство переконане, що колишній міністр Козак досі пов'язаний з нею. Як повідомляє видання "Перша інстанція", у слідчих "є підстави стверджувати про підконтрольність ТОВ "Вентуре Інвест" у своїй господарській діяльності Володимиру Козаку та використанні ним банківських рахунків цього товариства для переказу грошей, отриманих у результаті вчинення кримінального правопорушення або як доходи від нього".

Кримінальне провадження за фактом розтрати 2 млн гривень ведеться з 17 лютого 2015 року. Розслідуються факти зловживання службовими становищем колишніми посадовими особами Державної адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця" і посадовими особами ЗАТ "Київ-Дніпровське об'єднане господарство залізничного транспорту". Незаконні дії обох структур, за твердженням прокуратури, спричинили тяжкі наслідки державним інтересам (ч.1 і ч.2 ст.364 КК України).

28 жовтня 2015 року на засіданні суду слідчий конкретизував, що по суті "Укрзалізниця" за власні гроші в розмірі 2 млн гривень побудувала спортивний комплекс (тенісний корт) у Києві на вулиці Набережно-Печерська дорога, 12а. Будівництво корту велося тоді, коли Міністерством інфраструктури керував Володимир Козак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram