ГоловнаПолітика

НАБУ придумує докази проти Миколи Мартиненка, - адвокат

За його словами, справа розвалюється.

НАБУ придумує докази проти Миколи Мартиненка, - адвокат
Николай Мартыненко
Фото: nfront.org.ua

Національне антикорупційне бюро України придумує докази проти екс-депутата Миколи Мартиненка. Про це його адвокат Ігор Черезов написав у Фейсбуці, коментуючи дії НАБУ.

"Незважаючи на неодноразові гучні заяви керівництва НАБУ про нібито значні успіхи в розслідуванні щодо М. Мартиненка, за останні три місяці ситуація ніяк не змінилася. Те, що НАБУ вдається до шантажу, свідчить про паніку керівників відомства. Оскільки справи, за якими Микола Мартиненко давав свідчення як свідок, уже розвалилися. Жертвами шантажу та залякування з вибиванням «компромату» на нього, невмотивованих допитів і «маски-шоу» стали не тільки депутат Онищенко, а ціла низка людей, з якими Мартиненко просто знайомий", - наголосив Ігор Черезов.

За словами адвоката, «НАБУ вже зрозуміло, що всі звинувачення на адресу Миколи Мартиненка виявилися фейком, які не мають і не можуть мати ніяких підтверджень. Тому всі заяви НАБУ про пошук стосовно нього інформації за кордоном спрямовані на затягування часу і підтримку в інформаційному просторі негативу щодо Мартиненка. Але на Заході НАБУ також нічим не допоможуть - звідти ж надсилали в Україну запити про правову допомогу. Ба більше, як свідок Мартиненко ще минулого року давав пояснення Генпрокуратурі за таким запитом із боку Чехії. Більше до нього питань не було", - зазначив Черезов.

Крім того, адвокат зазначив, що "справи Мартиненка" не існує в принципі, оскільки колишній депутат фігурує винятково як свідок.

Нагадаємо, вчора народний депутат Олександр Онищенко заявив, що кілька днів тому на допиті в НАБУ його попросили надати компромат на екс-депутата Миколу Мартиненка, однак він відмовився це робити. "Їх цікавила не інформація, вони сказали: дайте нам компромат", - повідомив Онищенко. НАБУ, своєю чергою, заявило, що "в понеділок дійсно О. Онищенка викликали як свідка на допит у провадженнях, в яких фігурує Мартиненко".

Сам Микола Мартиненко вказує, що впевнений у своїй невинуватості, тому добровільно відмовився від депутатського імунітету і як свідок надав усю інформацію всім правоохоронними органам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram