ГоловнаПолітика

ГПУ анонсувала справу проти Сакварелідзе

Заступника генпрокурора звинуватили у розкраданні американських грошей.

ГПУ анонсувала справу проти Сакварелідзе
Давид Сакварелидзе
Фото: 24tv.ua

Генеральна прокуратура перевірить, чи не розікрали виділені США кошти на роботу заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе щодо реформування органів прокуратури.

Про це на брифінгу повідомив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

За його словами, в Генпрокуратуру надійшли звернення депутатів Ради з цього питання. Крім того, близько 50 депутатів Ради звернулися в Сенат США.

"У нас достатньо питань, де ж поділися кошти, які виділялися на реформування, але на наші рахунки не надійшли. Інформацію буде внесено в ЄРДР", - сказав він.

Він зазначив, що мова йде в одній справі про 200 тис. доларів, в іншій - про 2 млн доларів.

"Допитають співробітників прокуратури, високопоставлених наших співробітників, які відповідали за реформи", - додав він.

Куценко додав, що справу буде відкрито за статтею 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, звинувачення ГПУ на адресу Сакварелідзе в нецільовому використанні 20 млн доларів, виділених США на розробку тестів на посади місцевих прокурорів, вперше пролунали 12 серпня 2015 року. У відповідь США висловили підтримку Сакварелідзе і оголосили, що виділять ще 2 млн доларів на підтримку роботи Сакварелідзе з реформування органів прокуратури.

Скандал пішов на новий виток після того, як у лютому близько 50 народних депутатів України з різних фракцій, в тому числі з фракції БПП, підписали лист-звернення в Сенат США, в якому висловили стурбованість щодо використання грошей, виділених Штатами на реформування органів прокуратури України. У зверненні стверджувалося, що 200 тисяч доларів для проведення кадрових конкурсів, зокрема для розробки спеціальних тестів для реформування прокуратури, на рахунки Генпрокуратури України не надійшли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram