ГоловнаПолітика

Членами Антикорупційного агентства обрали Рябошапку і Радецького

Україна близька до виконання останньої вимоги ЄС для безвізового режиму

Конкурсна комісія з формування Національного агентства з питань запобігання корупції обрала його членами Руслана Рябошапку і Руслана Радецького.

Відповідне рішення комісія ухвалила в середу.

Таким чином, після затвердження Кабміном цих кандидатур в Антикорупційному агентстві буде заповнено посади чотирьох з п'яти членів. Членами агентства раніше було призначено доцента Національної академії прокуратури Наталію Корчак і заступника голови Нацагентства з питань державної служби Олександра Скопича. На п'яту посаду оголошено конкурс у зв'язку з тим, що нардеп Віктор Чумак відмовився працювати в агентстві.

Руслан Рябошапка з 1998-го по 2010 рр. працював у Мін'юсті, у 2010-2011 був директором Бюро з питань антикорупційної політики секретаріату Кабінету Міністрів, у 2013-2014 - був керівником Департаменту аналізу антикорупційної політики в неурядовій організації Transparency International Україна. Зараз реалізовує антикорупційні проекти Програми розвитку ООН та ОЕСР.

Руслан Рябошапка
Фото: http://glavcom.ua/
Руслан Рябошапка

Руслан Радецький у 1998 році працював помічником голови Пенсійного фонду, у 2003 році - у відділі аналізу економічної політики РНБО, юрисконсультом у ВАТ «Українська автомобільна корпорація» (належить Таріелу Васадзе), у 2015 році був першим заступником прокурора Деснянського району Києва. Радецький також був помічником нардепів Валерія Бондика (Партія регіонів) і Віктора Чумака. Був також адвокатом активістів Майдану і постраждалої у Врадіївській справі. Є співзасновником і адвокатом адвокатської групи "Інтел-Правіс".

Фото: Руслан Радецький

Нагадаємо, 17 березня президент Петро Порошенко полетить до Брюсселя, де буде обговорювати надання Україні безвізового режиму. Запуск Антикорупційного агентства - одна з вимог Євросоюзу для цього.

Головне завдання Антикорупційного агентства - перевірка декларацій про доходи держслужбовців, моніторинг їхнього способу життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram