ГоловнаПолітика

Мінінформації запропонувало заснувати День опору російській окупації

Біденко розповів, що робить його відомство для Криму

Мінінформації запропонувало заснувати День опору російській окупації
Артем Биденко
Фото: Макс Требухов

Міністерство інформаційної політики запропонувало заснувати День опору окупації і відзначати його 26 лютого.

Про це на круглому столі "16.03.2014 - другий рік "псевдовесни", організованому Інститутом Горшеніна і проектом Free Crimea, сказав заступник міністра інформполітики Артем Біденко.

"Ми запропонували визначити 20 лютого як День опору російській окупації. Ми подали відповідну ініціативу в Адміністрацію президента. Я сподіваюся, наступного року цю дату буде визначено", - розповів він.

Біденко також зазначив, що Мінінформації у своїй політиці щодо Криму обрала технологію постійного нагадування про те, що півострів належить Україні.

"З того, що можемо ми, ми обрали для себе технологію праймінга. Це постійна інформаційна присутність, постійне нагадування аудиторії про те, що Крим - це Україна, що питання Криму не можна забувати. На нашу думку, питання Криму є центральним у свідомості українців, у формуванні національної ідеї, тому що це те питання, яке може об'єднати не тільки за рахунок якихось політичних питань, мови, релігії. це питання, яке має зв'язок із життям, тому що кожен або був у Криму, або має родичів", - сказав він.

Нагадаємо, 15 вересня 2015 року Верховна Рада внесла в закон "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" зміни, згідно з якими датою початку окупації Криму визначається 20 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram