ГоловнаПолітика

Порошенко закликав комісію з обрання НАПК до ранку призначити двох членів агентства

Запуск НАПК залишається останньою невиконаною вимогою для введення ЄС безвізового режиму для українців

Порошенко закликав комісію з обрання НАПК до ранку призначити двох членів агентства
Петр Порошенко

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з комісією з обрання членів Національного агентства з питань протидії корупції (НАПК) закликав їх проголосувати і призначити двох членів агентства, оскільки це залишається останньою невиконаною вимогою для введення Європейським Союзом безвізового режиму для українців.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

"Я вам не називаю ніяких прізвищ, я не знаю хто і за ким стоїть. Упевнений у тому, що представник, якого я призначив, займає абсолютно проукраїнську позицію, так само, як кожен із вас. На сьогодні проукраїнська позиція полягає в тому, щоб у нас до ранку були (обрані, - ред.) два члени НАПК, щоб я в Брюссель полетів із вашим протоколом", - зазначив, звертаючись до присутніх, Петро Порошенко.

Президент нагадав, що Україна 7 років іде до запровадження безвізового режиму з боку ЄС. І зараз Українська держава в безвізовому питанні має підтримку Європейської комісії.

Він наголосив на неприпустимості сценарію, коли члени комісії не домовилися з приводу кандидатур і в підсумку буде оголошено новий конкурс.

Присутній на зустрічі посол Європейського Союзу Ян Томбінський зазначив, що законодавчі зміни та впровадження нових інститутів важливі для відновлення довіри громадян України до державних службовців і влади загалом.

Нагадаємо, головне завдання Антикорупційного агентства - перевірка декларацій про доходи держслужбовців, моніторинг їх способу життя. Функціонування агентства - одна з вимог Євросоюзу для введення безвізового режиму.

11 грудня Кабмін призначив членами Антикорупційного агентства доцента Національної академії прокуратури Наталію Корчак, заступника голови Національного агентства з питань державної служби Олександра Скопича і депутата Верховної Ради Віктора Чумака (фракція "Блок Петра Порошенка"). Ще двох членів Нацагентства конкурсна комісія не змогла обрати.

Однак уряд уже рік не може створити агентство - щоразу довкола обрання його членів виникають скандали.14 березня члени конкурсної комісії посварилися через кандидатуру колишнього заступника міністра юстиції, члена антикорупційної групи РПР Руслана Рябошапку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram