ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з адвокатами Савченко

"Не можна безкарно знущатися над людиною, над депутатом, над правосуддям", - наголосив президент

Порошенко зустрівся з адвокатами Савченко
Фото: president.gov.ua

Петро Порошенко провів зустріч з адвокатами Надії Савченко Іллею Новіковим, Миколою Полозовим і Марком Фейгіним та подякував їм "за самовіддану і щиру роботу".

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

"Ви робите все можливе не просто, щоб в суді довести невинність Надії. Я думаю, що це неможливо зробити, оскільки суду не має. Ви перебуваєте в дуже складній ситуації. Але вашими, нашими спільними зусиллями ми довели світові абсолютну безпідставність усіх звинувачень, які Росія висунула Надії Савченко", - сказав Порошенко.

Він також повідомив, що проводить активні консультації з ведення санкційного "списку Савченко".

"Весь світ знає про "список Магнітського". Абсолютно справедливо, якщо з'явиться "список Савченко". Не можна безкарно знущатися над людиною, над Героєм, над депутатом, над правосуддям ... Ця тема внесена до порядку денного ЄС. Я думаю, що і в Україні, і в світі вона матиме швидке продовження", - зауважив Порошенко.

Президент також повідомив, що лікарі німецької клініки "Шаріте" погодилися здійснити візит у Росію і провести медичне обстеження Савченко.

"Я готовий зробити все для того, щоб повернути Надію в Україні живою і здоровою. Ми її дуже чекаємо. Сьогодні це стало надзвичайно важливою справою для кожного українця", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, під час візиту до Туреччини Порошенко запевнив, що Україна доклала максимум зусиль для звільнення Савченко.

Він також заявив про готовність обміняти льотчицю, якщо надійде відповідна пропозиція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram