ГоловнаПолітика

Кличко отримав європейську нагороду для Києва

Церемонія відбулася в межах міжнародної виставки нерухомості в Каннах.

Кличко отримав європейську нагороду для Києва
Фото: kiev.klichko.org

Меру Києва Віталію Кличку вручили нагороду, яку місто отримало в конкурсі видання Foreign Direct Investment Magazine "Європейські міста та регіони майбутнього 2016-2017".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби мерії.

Церемонія нагородження відбулася в межах міжнародної виставки нерухомості MIPIM у Каннах.

Нагороду столиці України журі конкурсу присудило з погляду привабливості для міжнародних інвесторів і віддало приз у номінації "Краще європейське місто майбутнього з погляду рентабельності". У своїй номінації Київ випередив Бухарест, Прагу, Варшаву, Будапешт, Анкару, Мінськ, Санкт-Петербург і Москву.

"Для нас важливе таке визнання. Це - позитивний сигнал для потенційних інвесторів і свідчення того, що ми рухаємося в правильному напрямку. Створюючи умови для інвесторів, пропонуючи цікаві проекти. Я завжди в спілкуванні з інвесторами наголошую, що сьогодні - найсприятливіший момент інвестувати в Україну, в Київ. І багато моїх зусиль зосереджено саме на залучення коштів до Києва, щоб столиця розвивалася і відповідала всім критеріям європейської столиці", - зауважив після отримання нагороди Кличко.

Церемонію також відвідали мери та представники муніципалітетів європейських міст - Лондона, Гельсінкі, Вільнюса, Мюнхена, Франкфурта, Таллінна, Гааги, Амстердама, Рейк'явіка, Манчестера й інших, а також представники інвестиційних агентств і компаній.

Foreign Direct Investment Magazine издается Financial Times.

Під час спілкування з головним редактором видання Foreign Direct Investment Magazine Кортні Фінгар Кличко зазначив, що те, що світові експерти визнали столицю України привабливою для інвестицій, є важливим і позитивним сигналом для іноземних інвесторів про перспективність вкладати гроші в Київ та Україну.

"Ми в fDI раді вручити нагороду місту Києву за рентабельність. Однак це не єдина його перевага. Київ має чудові IT-таланти й інші переваги, які можуть бути використані. Це також недооцінене місто з погляду туризму, ваше місто - прекрасне і чарівне. Люди зараз більше знають про політику та геополітичне протистояння, але я вважаю, що дуже важливо, щоб це не кидало тінь на багато з тих переваг, які мають міста. Ми вважаємо, що нагороди такого типу, як наша в fDI "Європейські міста та регіони майбутнього", як раз показують, що привабливого для інвесторів мають міста. І я вважаю, що варто докладніше розглянути те, що може запропонувати Київ", - наголосила Фінгар.

Кличко подякував за визнання перспектив Києва та зауважив, що проводить багато міжнародних зустрічей з потенційними інвесторами і заохочує їх вкладати кошти в Київ.

"Багато своєї уваги і зусиль зосереджую саме на залученні коштів до Києва, щоб столиця розвивалася, ставала більш комфортною і сучасною, відповідала всім критеріям європейської столиці", - узагальнив Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram