ГоловнаПолітика

Петренко обіцяє запустити Антикорупційне агентство найближчими днями

Функціонування агентства - одна з вимог для введення безвізового режиму з ЄС

Петренко обіцяє запустити Антикорупційне агентство найближчими днями
Фото: www.kmu.gov.ua

Міністр юстиції Павло Петренко розраховує, що Національне агентство із запобігання корупції почне свою роботу вже найближчими днями.

Про це він заявив під час презентації проекту програми розвитку ООН "Прозорість і добропорядність публічного сектора в Україні".

"Я переконаний, що найближчим часом, на днях запрацює Національне антикорупційне агентство, і так, як це було з Антикорупційним бюро, ми побачимо результати з перших днів роботи цього агентства", - сказав міністр.

Петренко також зазначив, що система електронного декларування доходів стане ефективним механізмом контролю суспільства за чиновниками.

Нагадаємо, головне завдання Антикорупційного агентства - перевірка декларацій про доходи держслужбовців, моніторинг їх способу життя. Функціонування агентства - одна з вимог Євросоюзу для введення безвізового режиму.

11 грудня Кабмін призначив членами Антикорупційного агентства доцента Національної академії прокуратури Наталію Корчак, заступника голови Національного агентства з питань державної служби Олександра Скопича і депутата Верховної Ради Віктора Чумака (фракція "Блок Петра Порошенка"). Ще двох членів Нацагентства конкурсна комісія не змогла обрати. Напередодні Чумак відмовився працювати в Антикорупційному агентстві. Для початку роботи агентства потрібно обрати щонайменше трьох членів із п'яти.

Однак уряд вже рік не може створити агентство - щоразу довкола обрання його членів виникають скандали. У понеділок члени конкурсної комісії посварилися через кандидатуру колишнього заступника міністра юстиції, члена антикорупційної групи РПР Руслана Рябошапку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram