ГоловнаПолітика

НФ вирішив блокувати трибуну, поки не буде розглянуто проект про гроші Януковича

Чорновол назвала "Батьківщину" і "Самопоміч" адвокатами колишнього президента

НФ вирішив блокувати трибуну, поки не буде розглянуто проект про гроші Януковича
Фото: Макс Требухов

Фракція "Народного фронту" буде блокувати трибуну Верховної Ради, поки депутати не почнуть розгляд законопроекту №4057 про конфіскацію коштів колишнього президента Віктора Януковича.

Про це заявила народний депутат Тетяна Чорновол журналістам.

"Більшість депутатів цієї Верховної Ради прийшли сюди на хвилі Майдану і захисту України в АТО, на хвилі взагалі того, що вони кістьми лягатимуть на захист інтересів України. Зараз ми прийшли до дуже простих, конкретних речей - є два мільярди доларів, заарештованих після Майдану на рахунках Януковича і його партнерів. Насправді вкрадених коштів набагато більше, але навіть ця сума є значущою для українського бюджету. Тому кожен, хто б'є себе в груди заради захисту країни, може продемонструвати свій патріотизм на практиці - натиснути кнопку і повернути ці мільярди бюджету", - заявила Чорновол.

За словами депутата, сьогодні фракції "Батьківщини" і "Самопомочі" і частина БПП зробили для себе вибір, коли не дали голоси за включення законопроекту про повернення активів до порядку денного. "Вони показали, що працюють адвокатами Януковича за дивіденди. Я знаю, що "смотрящі" за цими схемами ходять і переконують нинішніх депутатів, щоб вони не підтримували наш законопроект. Оскільки у разі зняття арешту частину грошей у вигляді комісійних дадуть і їм", - зазначила Чорновол.

Вона підкреслила, що фракція налаштована боротися за повернення виведених з країни мільярдів.

"Ми не виключаємо блокування і відмову від голосувань, оскільки немає сьогодні більш морально важливого для цього парламенту, ніж повернення коштів режиму Януковича. Ви розумієте, зараз ситуація така, що багато хто віддав за цю країну життя, а наші колеги здатні навіть зробити мінімум і проголосувати за повернення мільярдів Януковича", - сказала Чорновол.

Народний депутат також відкинула звинувачення, що законопроект 4057 - це піар "Народного фронту". "Коли мова йде про повернення 2 мільярдів, я готова поділитися так званим піаром з усіма, хто натисне кнопку за підтримку нашого закону. Де конкретика і практичне рішення для повернення коштів до бюджету", - підсумувала Чорновол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram