ГоловнаПолітика

"Народний фронт" готовий розглянути нову кандидатуру на посаду прем'єра, - Бурбак

Зміна уряду повинна відбуватися з миттєвим призначенням нового складу Кабміну, вважають у партії.

"Народний фронт" готовий розглянути нову кандидатуру на посаду прем'єра, - Бурбак
Максим Бурбак
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народний фронт" вітає ініціативу Президента і його фракції взяти на себе відповідальність і запропонувати кандидатури нового прем'єр-міністра.

Про це заявив голова фракції Максим Бурбак, виступаючи з парламентської трибуни, повідомляє прес-служба партії.

"Два роки наша фракція стояла монолітом за те, щоб дати можливість країні змінюватися, в той час, коли інші грішили публічними приниженнями і ганебною поведінкою. І ось, нарешті, вчора були почуті наші заклики до конструктиву і партнерського діалогу в розв'язанні політичної кризи. Ми вітаємо ініціативу Президента і його фракції взяти відповідальність на себе і запропонувати кандидатури нового прем'єр-міністра", - зазначив Максим Бурбак.

Він наголосив, що фракція "Народний фронт" підтримує діючий уряд, але готова розглядати і конкретні пропозиції щодо формування нової коаліції, нової програми дій уряду, а також кандидатури нового прем'єра і міністрів.

"Народний фронт" готовий брати участь у переговорах зі створення нової коаліції, обговорювати пропозиції щодо нового уряду і підтримувати дії проєвропейської парламентської більшості. Прикро, що фракції "Самопоміч" і "Батьківщина" відмовилися повернутися в коаліцію "Європейська Україна" або увійти до нової коаліції і брати на себе відповідальність за країну", - зазначив Бурбак.

"Ми вважаємо неприпустимим розгортання тупикового сценарію. А саме - нав'язування відставки чинного уряду з метою створення вакууму виконавчої влади, який буде заповнений випадковими людьми. Відставка попереднього уряду може відбуватися тільки з негайним призначенням наступного", - заявив голова фракції.

Він наголосив, що "Народний фронт" завжди чинив чесно і відповідально в коаліції "Європейська Україна" й очікує такої ж поведінки від партнерів: "Нам не соромно подивитися в очі нашим партнерам. І як учасники коаліції ми розраховували і розраховуємо на чесну поведінку колег по коаліції "Європейська Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram