ГоловнаПолітика

Порошенко і голови фракцій домовилися знайти вихід із політичної кризи цього тижня, - нардеп

Зустріч голів фракцій парламенту з Президентом завершилася

Порошенко і голови фракцій домовилися знайти вихід із політичної кризи цього тижня, - нардеп
Фото: nfront.org.ua

Президент Петро Порошенко і голови фракцій ВР домовилися знайти вихід із політичної кризи на цьому пленарному тижні.

Про це після зустрічі голів фракцій парламенту з Президентом заявив лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, повідомляє УНІАН.

"Більшість керівників фракцій підтримали позицію, що (дострокові парламентські, - ред.) вибори не потрібні, і це безвідповідально, тому що це розвал нашої держави", - заявив він.

"Друга позиція - ми відновлюємо роботу старої коаліції... Третя позиція - будь ласка, покажіть нам 226 голосів за нову кандидатуру прем'єра, назвіть прем'єр-міністра, сформуйте команду, покажіть нам програму дій наступного уряду на 2016 рік, і ми готові почати консультації щодо нашої участі в майбутній коаліції", - додав Бурбак.

"Ми домовилися, що це треба зробити (вийти з політичної кризи, - ред.) на цьому пленарному тижні", - зазначив депутат.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував два варіанти виходу з нинішньої політичної кризи. Перший передбачає відновлення коаліції, посилення взаємодії між парламентськими фракціями і зміцнення нинішнього Кабінету Міністрів. Згідно з другим, Арсеній Яценюк звертається до президента з проханням узяти на себе відповідальність, представити нового прем'єр-міністра і провести переговори з парламентськими силами щодо підтримки як іншого уряду, так і альтернативної програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram