ГоловнаПолітика

Вихід із політичної кризи залежить від позиції Петра Порошенка, - "Народний фронт"

Партія озвучила свою позицію.

Вихід із політичної кризи залежить від позиції Петра Порошенка, - "Народний фронт"
Фото: Макс Требухов

Фракція "Народний фронт" вітає оприлюднені президентом пропозиції щодо ймовірних кандидатур на посаду нового прем'єр-міністра. Це відповідальний крок не тільки для Банкової, але і для фракції БПП у парламенті, яка є головною формуючою силою для парламентської коаліції "Європейська Україна".

Сьогодні вихід із політичної кризи фактично залежить від позиції Президента Петра Порошенка - або країна продовжує реформи, або вимушено стає на паузу і повторює досвід політичного самогубства 2005 року, вважають у "Народному фронті".

"Учора лідер нашої політичної сили, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував два варіанти виходу з нинішньої політичної кризи. Перший передбачає відновлення коаліції, посилення взаємодії між парламентськими фракціями і зміцнення нинішнього Кабінету Міністрів. Згідно з другим, Арсеній Яценюк звертається до президента з проханням узяти на себе відповідальність, представити нового прем'єр-міністра і провести переговори з парламентськими силами щодо підтримки як іншого уряду, так і альтернативної програми. Нарешті, наше звернення було почуто", - йдеться в заяві НФ.

"Сподіваємося, що найближчим часом, окрім прізвищ кандидатів на прем'єрське крісло, ми почуємо ще й персональний склад нового уряду і його програму дій. Що швидше ми отримаємо чіткі прізвища майбутніх членів уряду і реальні кроки з реформування країни, то швидше вийдемо з політичної кризи", - йдеться в заяві.

При цьому НФ окреслив свою позицію: "Що швидше президент Петро Порошенко і його фракція у Верховній Раді остаточно визначаться з ім'ям нового прем'єра, назвуть новий склад уряду і оголосять програму його реформ, то швидше країна вийде з кризи і продовжить курс реформ європейського зразка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram