ГоловнаПолітика

БПП вирішив послатися на Конституцію при звільненні Яценюка

Норми законодавства вирішили не враховувати.

БПП вирішив послатися на Конституцію при звільненні Яценюка
Фото: EPA/UPG

Верховна Рада України завтра, 15 березня, може розглянути проект постанови про відставку Арсенія Яценюка з посади прем'єр-міністра.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на декількох депутатів фракції "Блок Петра Порошенка". Після закінчення засідання фракції вони повідомили агентство, що формальним приводом для відставки прем'єра може стати пункт 12 статті 85 Конституції України. Згідно з ним, голову уряду призначає і звільняє парламент.

"Члени фракції, які не голосували за відставку Яценюка три тижні тому, готові звільнити його, але за умови, що в проекті постанови буде вказано прізвище людини, яка виконуватиме обов'язки прем'єра", - цитує "РБК-Україна" слова депутатів.

Остаточне рішення про завтрашнє голосування залежатиме від того, чим закінчиться зустріч президента України Петра Порошенка з головами фракцій.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада не змогла прийняти резолюцію про недовіру уряду. За законодавством порушувати питання про відставку Кабміну можна лише раз упродовж сесії. Поточна сесія Верховної Ради почалася в лютому і триватиме до середини липня. Депутати зберуться на нову сесію лише у вересні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram