ГоловнаПолітика

У БПП підтвердили обговорення кандидатури Гройсмана на прем'єра

"Народному фронту" пропонують висунути когось, окрім Яценюка.

У БПП підтвердили обговорення кандидатури Гройсмана на прем'єра
Владимир Гройсман
Фото: 24tv.ua

Фракція "Блок Петра Порошенка" на своєму засіданні в понеділок обговорює кандидатури міністра фінансів Наталії Яресько, мера Львова Андрія Садового та голови парламенту Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра.

Про це журналістів повідомив заступник голови фракції Олексій Гончаренко.

"Зрозуміло, що сьогодні є два варіанти виходу з ситуації. Перший - технократичний уряд, і ми бачимо на чолі такого уряду Яресько, яка має досвід співпраці з Міжнародним валютним фондом і фінансовими інституціями. Другий варіант - політичний уряд, яке може очолити представник тієї чи іншої партії, наприклад, Садовий від "Самопомочі" або Гройсман від БПП, або, можливо, якусь іншу кандидатуру, крім Яценюка, запропонує "Народний фронт", - сказав він.

Коментуючи заяву Гройсмана про те, що йому не надходило жодних пропозицій очолити уряд, Гончаренко повідомив, що офіційна пропозиція надійшла в понеділок Садовому, інші кандидатури - обговорюються, при цьому Гройсмана іноді запрошують на засідання БПП, проте в понеділок він відсутній.

Гончаренко також повідомив, що кандидатури Яресько, Садового і Гройсмана лише обговорюються на засіданні фракції, однак голосування стосовно них не було, оскільки поки що незрозуміла позиція фракції НФ і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Нагадаємо, в понеділок Садовий зустрічався з Порошенком, після чого дав зрозуміти, що не має наміру ставати прем'єром.

Про те, що БПП обговорює кандидатуру Гройсмана на прем'єр-міністра, раніше з посиланням на джерело повідомила британська газета Financial Times.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram