ГоловнаПолітика

Топ-менеджер "Нафтогазу" став невиїзним

Андрію Пасішнику обрали запобіжний захід

Топ-менеджер "Нафтогазу" став невиїзним
Андрей Пасишник
Фото: facebook.com/andriy.pasishnik

Виконавчий директор "Нафтогазу України" Андрій Пасішник став невиїзним - суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання у справі про тиск на міністра економіки Айварас Абромавичуса.

"Детектив подав до суду (клопотання), і суд просто затвердив (його). Стаття легка, тому особисте зобов'язання [раніше так називали підписку про невиїзд]", - сказало Українським Новинам джерело в Національному антикорупційному бюро.

Нагадаємо, 9 березня Національне антикорупційне бюро заочно оголосила Пасішнику підозру про тиск на Абромавичуса. Топ-менеджера підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.344 Кримінального кодексу (втручання в діяльність державного діяча). Детективи НАБУ зафіксували "незаконний вплив" Пасішника на Абромавичуса в період з 25 січня по 1 лютого, коли він всупереч волі Абромавачуса нібито намагався домогтися свого призначення на посаду заступника міністра. Пасишник на момент оголошення про підозру перебував за кордоном, проте 11 березня повернувся до України. Він ходив на допит в НАБУ, однак по суті справи свідчень не дав, пославшись на втому після авіаперельоту.

3 лютого Абромавичус подав у відставку, звинувативши одного з лідерів БПП Ігоря Кононенка у спробі підім'яти під себе відомство, призначивши підконтрольного заступника міністра. Абромавичус також розповів, що Кононенко лобіював свої інтереси через нардепа Геннадія Чекіту.

Згодом Абромавичус назвав ім'я людини, яку йому "наполегливо рекомендували" на посаду заступника. Ним виявився виконавчий директор "Нафтогазу" Пасішник. При цьому прізвище чоловіка з Адміністрації президента, який просив внести кандидатуру Пасішника на твердження, Абромавичус назвати відмовився.

Сам Пасішник заявив, що дійсно пропонував свою кандидатуру на посаду заступника міністра економіки, але йому відмовили. З 9 лютого Пасішник добровільно пішов у відпустку на час розслідування в НАБУ заяв Абромавичуса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram