ГоловнаПолітика

ГПУ саботує повернення активів Курченка, - Пашинський

За словами нардепа, Сакварелідзе і Касько відзначилися неоднозначними рішеннями

ГПУ саботує повернення активів Курченка, - Пашинський
Фото: 24tv.ua

Скандал з продажем "палива Курченка" виник через те, що зачепили інтереси молодого олігарха часів Януковича.

Таку думку висловив голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський в інтерв'ю програмі "Лівий берег" з Сонею Кошкіною.

"Справа в тому, що ми зачепили інтереси Курченка. Це я був ініціатором арешту всіх активів нагадав Януковича з подальшою передачею їх до державного бюджету. У Прибалтиці, наприклад, було заарештовано 80 млн. доларів Курченка. Ми про це випадково дізналися від Міжнародного правового управління. Я попросив генпрокурора Шокіна, депутатів і вже колишнього начальника управління розшуку активів МВФ взяти інформацію до відома й розібратися. Шокін передоручив це профільному заступнику, і ми виявили дуже цікаві речі. Людина слідство просто заблокувала", - заявив Пашинський, вказавши при цьому на Віталія Каська.

Гроші ці, за словами Пашинського не повернуто досі саме з тієї причини, що "всі міжнародні контакти, згідно з чинним міжнародним законодавством, веде Генеральна прокуратура. Конкретно - заступник генерального прокурора" (Касько - ред.)

При цьому, нардеп відзначив невеликий прогрес у справі: процес розблоковано.

"Зараз ми виходимо на якесь управлінське рішення. Є ще одна цікава деталь. Прибалти включили нашого слідчого (ГПУ - ред.) у свою слідчо-оперативну групу - вперше в історії України це зробила країна Євросоюзу. Коли про це стало відомо, пан Сакварелідзе слідчого цього - прізвище, на жаль, я забув - відкликав. Уявіть моє здивування!" - резюмував Пашинський.

Докладніше читайте в повному тексті інтерв'ю "Сергій Пашинський: «Серед можливих сценаріїв Яценюк розглядає і добровільну відставку»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram