ГоловнаПолітика

Садовий виступив проти дострокових виборів.

При цьому в коаліцію "Самопоміч" повертатися не хоче.

Садовий виступив проти дострокових виборів.
Андрей Садовый
Фото: Макс Левин

Лідер партії "Самопоміч", мер Львова Андрій Садовий прибув до Адміністрації Президента України на запрошення голови держави Петра Порошенка.

"Обговоримо теми, які він буде порушувати", - сказав Садовий журналістам перед зустріччю з Порошенком, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Садовий відкидає повернення фракції "Самопоміч" у коаліцію.

"Як можна повернутися в минуле? Таких технологій не існує, хіба що машина часу, але в нас немає такого інструменту", - відповів він на запитання.

На думку Садового, у Верховній Раді є коаліція в складі Блоку Петра Порошенка, "Народного фронту", колишніх "регіоналів" і представників "Опозиційного блоку".

"Вибрали б між собою прем'єра", - сказав Садовий.

Він також висловився проти проведення дострокових парламентських виборів в Україні.

"Я вважаю, для того, щоб сьогодні погасити напруження, провоковане ідеями дострокових виборів - а я вважаю, що ці вибори будуть на шкоду країні, їх не потрібно проводити, - необхідно виконати волю людей, яка була озвучена на Революції гідності: щоб у нас був закон про вибори, про відкриті списки, про пропорційну виборчу систему", - сказав керівник "Самопомочі".

Нагадаємо, напередодні прес-секретар Президента назвав три варіанти врегулювання політичної кризи: призначення прем'єром Наталію Яресько, Андрія Садового або когось третього.

Партію "Самопоміч" неодноразово звинувачували в небажанні брати на себе відповідальність за те, що відбувається в країні. При цьому передвиборним гаслом цієї політсили було "Візьми і зроби!".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram