ГоловнаПолітика

Уряд готовий до будь-якого рішення Ради, - Кириленко

Віце-прем'єр вважає, що Україну штовхають до безвладдя.

Уряд готовий до будь-якого рішення Ради, - Кириленко
Фото: kmu.gov.ua

Постійні публічні заяви деяких політиків про бажання "відправити уряд у відставку" дестабілізують політичну ситуацію в країні, що вкрай неефективно і загрожує національній безпеці.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр культури, представник "Народного фронту" В'ячеслав Кириленко під час засідання Погоджувальної ради.

"Будь-яка заява про те, що «ми не довіряємо», «ми змінюємо», «вимагаємо перезавантаження» і т. д., після якої немає парламентського рішення, працює проти України як на внутрішньому, так і на зовнішньому фронті. Тримати уряд у підвішеному стані є вкрай неефективним і небезпечним уже навіть з точки зору національної безпеки", - заявив Кириленко, висловлюючи загальну думку Кабінету Міністрів.

Віце-прем'єр-міністр при цьому додав, що уряд "вже давно готовий до будь-якого рішення Верховної Ради України, тільки щоб це рішення було".

"Поки рішення ніякого немає, процес здійснення влади має бути безперервним. Інакше альтернативою цьому є безвладдя, до якого Україна, на мою думку, стрімко наближається", - зауважив він.

В'ячеслав Кириленко також зазначив, що уряд зараз діє в штатному режимі на підставі відповідних документів, зокрема - Програми діяльності уряду, яку "ніхто не скасовував". Він також нагадав, що після того, як у парламенті не вистачило голосів для голосування за відставку діючого уряду, Кабінет Міністрів України прийняв Програму своєї діяльності на 2016 рік, яку вже почав виконувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram