ГоловнаПолітика

Гройсман: на сьогодні немає рішення щодо виходу з політичної кризи

Спікер Ради має намір звернутися до фракцій на погоджувальній раді

Гройсман: на сьогодні немає рішення щодо виходу з політичної кризи
Фото: Макс Требухов

На сьогодні в українському парламенті немає конкретного рішення щодо виходу з політичної кризи, яка утворилася після фактичного розпаду коаліції.

Про це заявив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман у своєму відеозверненні в Фейсбуці.

"На превеликий жаль, на сьогодні немає рішення щодо виходу з цієї політичної кризи, що склалася. Зате я думаю, що позитивним є те, що почали обговорювати реальний стан справ у країні і ті проблеми, які в нас сьогодні є", - сказав він.

Гройсман також зазначив, що сьогодні на погоджувальній раді він звернеться до фракцій із закликом знайти такий вихід.

Доброго ранку! Розпочинається відповідальний пленарний тиждень у Верховній Раді. Перш ніж провести Погоджувальну раду з фракціями Парламенту – традиційне живе спілкування з вами у LIVE-форматі. Про найголовніше

Опубліковано Volodymyr Groysman 14 березень 2016 р.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що варіантів виходу з політичної кризи зараз три.

19 лютого Гройсман офіційно оголосив про вихід фракції "Самопоміч" із коаліції. 18 лютого спікер зачитав заяву "Батьківщини" про вихід із парламентської більшості. При цьому виявилося, що про вихід фракції Радикальної партії з коаліції офіційно оголошено не було.

Коаліція може існувати доти, доки під документом про її створення є підписи 226 народних депутатів. У фракціях "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт" і "Радикальна партія Олега Ляшка" разом 238 депутатів. Окрім того, підписи низки депутатів, яких виключили з фракцій коаліції, наприклад, Ганни Гопко, залишаються під коаліційною угодою.

Якщо впродовж місяця з моменту юридичного розпаду коаліції нову більшість не буде сформовано, Президент отримає право розпуску парламенту. Однак цим правом він може не скористатися. Петро Порошенко вже заявив, що розпустить парламент лише в надзвичайному випадку.

19 лютого перед відходом парламенту на тритижневу перерву перший віце-спікер Ради Андрій Парубій заявив, що під коаліційною угодою стоїть більш ніж 226 підписів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram