ГоловнаПолітика

Кораблі ВМСУ вперше за два роки побували поза межами Чорного моря

Прохід через Босфор виявився знаковою подією

Кораблі Військово-морських сил України вперше за два роки побували поза межами Чорного моря.

Про це повідомив начальник штабу ВМСУ Андрій Тарасов у суботу на мітингу з нагоди зустрічі кораблів "Гетьман Сагайдачний" і "Балта", які повернулися з українсько-турецьких навчань у Мармуровому морі. "Похід кораблів став знаковою подією для Військово-морських сил. Подолання нашими кораблями протоки Босфор, вихід за межі Чорного моря було здійснено вперше за останні два роки", - заявив Тарасов.

Андрій Тарасов
Фото: mil.gov.ua
Андрій Тарасов

Українські кораблі провели спільні тренування з фрегатом ВМС Турецької Республіки, на яких відпрацьовувалися завдання спільного маневрування, обміну інформацією про надводну та підводну ситуацію, а також передача вантажів з корабля на корабель на ходу. Крім того, українські кораблі заходили на військово-морську базу ВМС Туреччини Гьольджук і в порт Стамбула. 10 березня у Стамбулі фрегат "Гетьман Сагайдачний" відвідав президент України Петро Порошенко.

Фото: mil.gov.ua

Кораблі також доставили в Україну передані Туреччиною комплекти мобільних військових шпиталів, спорядження та обмундирування.

Нагадаємо, що навколо ВМС нещодавно вибухнув гучний скандал. Найбільші і найбільш шановані волонтерські організації звинуватили командування флоту у провалі реформ. Докладніше про це можна прочитати у статті Ольги Решетилової "Брюссельський «сюрприз», або Чому командуванню ВМС не подобається реформа, запропонована НАТО".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram