ГоловнаПолітика

68% українців не розглядають можливість еміграції

Решта хочуть у Німеччину і Канаду.

Понад 68% українців хочуть жити в Україні і не розглядають можливість еміграції.

Про це свідчить соцопитування, проведене в середині лютого Інститутом Горшеніна. Його результати були представлені в п'ятницю, 11 березня 2016 року.

"Така велика цифра за всіх тих проблем, які сьогодні спостерігаються... Можна було б подумати, що вона ілюструє патріотичні настрої українців, але думаю, що не варто трактувати її так однозначно. Хотілося б вірити, що українці так люблять свою Батьківщину, що не хочуть її залишати, але думається про те, що тут закладено інші причини: хтось не знає, куди їхати, хтось не має можливості виїхати, хтось не розуміє, як це зробити, хтось не розуміє, що в цьому іншому місці робити. Ну і є елементарна лінь. І хотілося б вірити, що високий відсоток людей, які вірять, що, попри всі проблеми, які ми переживаємо, ми маємо шанс на гарне майбутнє", - прокоментував цей результат експерт міжнародного департаменту Інституту Горшеніна Дмитро Остроушко.

Серед тих респондентів, які все ж заявили, що хотіли б емігрувати, більшість хочуть у Німеччину і Канаду.

Також популярними еміграційними напрямками є Польща, США і Росія.

Дослідження проводили з 8 по 17 лютого. Усього в ньому взяли участь 2000 респондентів, які мешкають у всіх регіонах України (без урахування населення окупованих територій АР Крим, Донецької та Луганської областей). Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 2,2%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram