ГоловнаПолітика

Рішення антикорупційного комітету ВР є політичним піаром, - Пинзеник

Голова регламентного комітету нагадав умови відставки прем'єра.

Рішення антикорупційного комітету ВР є політичним піаром, - Пинзеник
Фото: rada.gov.ua

Рішення про підтримку парламентським комітетом із питань боротьби з корупцією проекту постанови про відставку прем'єр-міністра є юридично нікчемним і безглуздим. Про це заявив в. о. голови регламентного комітету Верховної Ради, народний депутат від "Народного фронту" Павло Пинзеник, коментуючи заяву членів комітету про визнання проекту постанови №4123 позафракційного депутата Сергія Міщенка таким, що відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

"Це рішення комітету є нікчемним і безглуздим із правового погляду і не тягне за собою ніяких наслідків. Цей проект постанови може скільки завгодно відповідати антикорупційному законодавству, але він не має нічого спільного з Конституцією і законом "Про Кабінет Міністрів". Варто відзначити, що в цьому законі встановлено вичерпний перелік підстав для відставки Кабміну. Зокрема, в ст. 13 визначено, що відставка настає в результаті: прийняття Верховною Радою резолюції недовіри Кабміну, відставки прем'єр-міністра за його заявою або в результаті його смерті. Інші підстави або порядок не передбачені ні Конституцією України, ні згаданим законом", - зауважив він.

Павло Пинзеник додав, що в регламенті парламенту також "відсутні положення, що регулюють питання відставки прем'єра".

"Народні депутати-члени комітету повинні були б усвідомлювати, що така важлива для держави процедура як відставка прем'єр-міністра повинна проходити строго відповідно до чинного законодавства. Все інше - це чистий політичний піар і популізм", - резюмував Пинзеник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram