ГоловнаПолітика

У Донецькій області знайшли розкрадання при будівництві фортифікацій

Посадовці привласнили сім мільйонів гривень.

У Донецькій області знайшли розкрадання при будівництві фортифікацій
Архив
Фото: mil.gov.ua

У Донецькій області під час будівництва фортифікаційних споруд чиновники привласнили 7 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба Національної поліції.

Замість залізобетонних конструкцій підрядні товариства використовували морські металеві контейнери, які значно дешевші. Однак в офіційних документах це не вказували.

Гроші привласнили при будівництві командно-спостережних пунктів і бліндажів на території Володарського, Тельманівського та Волноваського районів.

Договір про проведення робіт комерційні структури уклали з одним з управлінь Волинської ОДА.

Підписали документи, які мали приховати махінації, посадові особи Міноборони, одного з управлінь Волинської ОДА та будівельних організацій.

Військова прокуратура Донецького гарнізону відкрила кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що карається в'язницею на строк від 7-ми до 12-ти років) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, фортифікаційні споруди на лінії розмежування на Донбасі почали будувати восени 2014 року за дорученням Президента і завершили в середині 2015 року. Він назвав цей проект новою "лінією Маннергейма". Вона покликана не допустити прориву бойовиків "ДНР" і "ЛНР". Уже побудовані дві смуги оборони, третю будують на адміністративному кордоні Донецької та Луганської областей.

Кожна з областей України будувала свою ділянку лінії фортифікацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram