ГоловнаПолітика

Україна відправила запит у Росію з вимогою повернути Сенцова і Кольченка

У списку також Солошенко й Афанасьєв

Україна відправила запит у Росію з вимогою повернути Сенцова і Кольченка
Сенцов и Кольченко
Фото: twitter.com/SvobodaRadio

Міністерство юстиції відправило російській стороні запит про повернення на територію України Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка, незаконно засуджених російським режимом.

"Проти них російський режим уже виніс незаконні і неправочинні вироки. Це політичні в'язні, якими має займатися Українська держава", - сказав прем'єр Арсеній Яценюк на засіданні уряду в четвер.

Прем'єр попросив МЗС України "підключитися до цієї важливої справи, щоб усі західні партнери підтримали запит української сторони і вимагали від Російської Федерації виконання відповідної міжнародної конвенції".

Нагадаємо, Олега Сенцова засудили в Росії до 20 років в'язниці, Олександр Кольченко отримав 10 років, Геннадій Афанасьєв - сім років, Юрій Солошенко - шість років.

Сенцова, Кольченка й Афанасьєва засуджено в одній справі. Вони нібито мали намір влаштувати теракти в окупованому Криму.

73-річного жителя Полтави Юрія Солошенка засуджено за шпигунство.

Росія ратифікувала кілька конвенцій про передачу засуджених до позбавлення волі для подальшого відбування покарання в країні, громадянами якої вони є.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram