ГоловнаПолітика

Антикорупційний комітет Ради підтримав відставку Шокіна

Для звільнення генпрокурора необхідна згода 226 депутатів

Антикорупційний комітет Ради підтримав відставку Шокіна
Фото: Вадим Крутивус

Антикорупційний комітет Верховної Ради в четвер ухвалив рішення рекомендувати парламенту задовольнити відставку генерального прокурора Віктора Шокіна.

Комітет зібрався для обговорення процесу люстрації в Україні. Однак під час засідання голові комітету Єгору Соболєву принесли проект постанови про відставку Шокіна, і він запропонував невідкладно розглянути його.

Члени комітету підтримали проект одностайно.

Проект постанови про надання згоди на звільнення Шокіна зареєстровано в парламенті 22 лютого 2016 року. Профільним комітетом для цього проекту є правоохоронний комітет на чолі з Андрієм Кожем'якіним.

Відповідно до закону про прокуратуру, генеральний прокурор звільняється президентом України за згодою Верховної Ради.

Нагадаємо, 16 лютого президент Петро Порошенко попросив Шокіна написати заяву про відставку. З'явилася неофіційна інформація, що Шокін до цього прохання прислухався, проте згодом стало відомо, що генпрокурор перебуває у відпустці.

Шокін зайняв посаду генпрокурора трохи більше ніж рік тому. 11 лютого 2015 року 62-річний заступник відправленого у відставку генпрокурора Віталія Яреми пішов на підвищення і був затверджений президентом на посаді нового керівника ГПУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram