ГоловнаПолітика

"Наш край" запропонував депутатам зняти з населення оплату декомунізації

Люди не повинні платити за зміну табличок, вважають у партії

"Наш край" запропонував депутатам зняти з населення оплату декомунізації
Фото: укроп.org

Партія «Наш край» вимагає, щоб Верховна Рада найближчого пленарного тижня розглянула й ухвалила законопроекти, що знімають з людей фінансове навантаження у зв'язку з декомунізацією. Про це йдеться у заяві партії, розповсюдженій сьогодні.

У партії зазначають: стартував з помпою процес ліквідації радянської атрибутики, а оплатять його самі громадяни. «Зміну табличок після перейменування вулиць мають намір закласти в тарифи на утримання прибудинкової території, а перереєстрацію статутних документів змусять сплатити підприємців. «Наш край» вимагає, щоб Верховна Рада найближчого пленарного тижня розглянула й ухвалила законопроекти, що знімають з людей фінансове навантаження, пов'язане з декомунізацією. Партія не допустить проведення декомунізації за рахунок людей», - йдеться в заяві.

За словами авторів заяви, закон про декомунізацію взагалі не передбачає джерела для фінансування його реалізації. «Тепер, коли справа дійшла до практики, виникло питання, а хто оплатить витрати. Наприклад, за чий рахунок мають замінити таблички на будинках після перейменування? Київські чиновники, зокрема, вже заявили, що зміна табличок має бути закладена в тариф на утримання прибудинкової території і з цих коштів оплачена, тобто за рахунок громадян», - зазначає «Наш край».

Також партія виступає проти оплати зміни назв вулиць і населених пунктів за рахунок підприємців «З нового року, після ухвалення в новій редакції профільного Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» з нього зникла норма про звільнення від сплати адміністративного збору у час перереєстрації документів у зв'язку з перейменуванням і зміною комуністичних назв. Таким чином, за внесення змін до статутних документів, пов'язані з перейменуванням вулиці або міста, юрособи заплатять понад 410 грн. а фізичні особи - підприємці - майже 140 грн.», - підкреслюють представники політичної сили.

«Наш край» вносить на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до законів про декомунізацію і державну реєстрацію підприємств. «Він передбачає фінансування всіх заходів декомунізації з державного і місцевих бюджетів, а також звільнення підприємців від сплати адміністративного збору за зміну статутних документів у зв'язку зі зміною радянських назв вулиць і населених пунктів», - наголошується в заяві партії.

«Вимагаємо від Верховної Ради в терміновому порядку ухвалити запропонований «Нашим краєм» законопроект. Необхідно зняти з простих людей фінансування декомунізації», - резюмує «Наш край».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram