ГоловнаПолітика

Суд повторно арештував пенсію Азарова в Ощадбанку, - ГПУ

Арешт наклали 24 лютого

Суд повторно арештував пенсію Азарова в Ощадбанку, - ГПУ
Фото: Скриншот видео

Печерський районний суд Києва повторно арештував пенсію колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова на рахунку в державному Ощадбанку.

Про це повідомляє офіційний сайт Генпрокуратури. ГПУ зазначає, що рішенням Апеляційного суду міста Києва від 4 лютого 2016 року справді було скасовано постанову слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 21 грудня 2015 року про накладення арешту на пенсію Азарова.

Однак під час досудового розслідування кримінального провадження стосовно екс-прем'єра представники ГПУ повторно звернулися з відповідним клопотанням до слідчого судді Печерського райсуду Києва, постановою якого від 24 лютого 2016 року зазначене клопотання задоволено та повторно накладено арешт на кошти на пенсійному рахунку Азарова.

Нагадаємо, в середу ввечері стало відомо, що Апеляційний суд Києва ще на початку лютого визнав незаконним арешт пенсійного рахунку Азарова. На суді захисник екс-прем'єра навів цілу низку аргументів, доводячи незаконність арешту чиновницької пенсії. Він наполягав, що перша інстанція застосувала арешт шляхом відмови від встановлення розмір збитку, не визначивши, чи блокувалося інше майно підозрюваного, чи зіставили вартість арештованого майна і розмір збитку.

21 грудня 2015 року Печерський районний суд Києва заарештував пенсії Януковича і Азарова. Це було зроблено за клопотанням слідчого Генеральної прокуратури в рамках розслідування кримінального провадження за фактом змови Януковича, Азарова, екс-міністра фінансів Юрія Колобова, екс-голови правління "Укртелекому" Георгія Дзекона, директора ТОВ "ЕСУ" Іллі Солодовського. Їм закидають розкрадання держкоштів на суму 220 млн гривень з жовтня 2010-го по липень 2013 року на будівництві телекомунікаційної мережі спецпризначення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram