ГоловнаПолітика

Розенко пообіцяв, що Азаров не отримуватиме українську пенсію

Рішення суду тільки розблокувало пенсійний рахунок екс-прем'єра, на якому немає грошей.

Розенко пообіцяв, що Азаров не отримуватиме українську пенсію
Фото: www.dyvys.in

Міністр соцполітики Павло Розенко пообіцяв, що колишній прем'єр-міністр Микола Азаров не отримуватиме українську пенсію, незважаючи на рішення Апеляційного суду Києва.

"Пенсію Азарову не нараховують і нараховувати не будуть, не виплачували і виплачувати не будуть. Суд тільки відновив йому рахунок у банку. Відновлено доступ до старого пенсійного рахунку в Ощаді. Але туди вже понад рік не здійснюється жодних перерахувань пенсії", - написав міністр у твіттері.

Міністр зазначив, що Азаров уже два роки не проживає в Україні, що дає державі законні підстави не платити йому пенсію.

У коментарі на сайті Мінсоцполітики зазначають, що Пенсійний фонд не нараховує і не буде нараховувати пенсію також колишньому президенту Віктору Януковичу і колишньому генпрокурору Віктору Пшонці.

Нагадаємо, в середу ввечері стало відомо, що Апеляційний суд Києва ще на початку лютого визнав незаконним арешт пенсійного рахунку Азарова. На суді захисник екс-прем'єра навів цілу низку аргументів, доводячи незаконність арешту чиновницької пенсії. Він наполягав, що перша інстанція застосувала арешт шляхом відмови від встановлення розмір збитку, не визначивши, блокувалося чи ні інше майно підозрюваного, чи зіставили вартість арештованого майна і розмір збитку.

21 грудня 2015 року Печерський районний суд Києва арештував пенсії Януковича і Азарова. Це було зроблено за клопотанням слідчого Генеральної прокуратури в рамках розслідування кримінального провадження за фактом змови Януковича, Азарова, екс-міністра фінансів Юрія Колобова, екс-голови правління "Укртелекому" Георгія Дзекона, директора ТОВ "ЕСУ" Іллі Солодовського. Їм інкримінують розкрадання держкоштів на суму 220 млн гривень з жовтня 2010-го по липень 2013 року на будівництві телекомунікаційної мережі спецпризначення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram