ГоловнаПолітика

Україна і Туреччина мають намір підписати угоду про ЗВТ до кінця року

До 2020 року планується довести товарообіг до 20 млрд дол.

Україна і Туреччина мають намір підписати угоду про ЗВТ до кінця року
Фото: EPA/UPG

Україна і Туреччина мають намір підписати Угоду про Зону вільної торгівлі і довести товарообіг між країнами до 20 млрд дол. до 2020 року.

Про це сказав президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час прес-конференції з президентом України Петром Порошенком, повідомляє УНІАН.

"Ми звертаємо особливу увагу на необхідність підписання Угоди про вільну торгівлю вже до кінця поточного року, - сказав Ердоган. - Ми також говорили з президентом Порошенком про те, щоб довести товарообіг до 20 млрд дол. до 2020 року".

Ердоган також зауважив, що, крім Угоди про вільну торгівлю, Україна і Туреччина повинні також підписати і реалізувати низку інших двосторонніх договорів, включаючи договір про уникнення подвійного оподаткування та охорони інвестицій.

Як повідомлялося, питання формування зони вільної торгівлі між Україною і Туреччиною було заморожене в 2013 році і відновлене на початку 2016 року - в межах візиту прем'єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу в Україну.

Експорт товарів з України до Туреччини за результатами січня-вересня 2015 року склав 2,1 млрд дол., тоді як імпорт з Туреччини в Україну за аналогічний період склав 0,6 млрд дол. Під час переговорів між головами урядів України і Туреччини в лютому 2016 року сторони поставили завдання торговим відомствам наростити товарообіг між країнами до 10 млрд дол. до 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram