ГоловнаПолітика

ГПУ передала до суду справу проти командира запорізького "Беркута"

Він брав участь у спробі штурму Майдану в ніч проти 11 грудня.

ГПУ передала до суду справу проти командира запорізького "Беркута"
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура 9 березня передала до Печерського райсуду Києва обвинувальний акт проти колишнього командира роти міліції "Беркут" ГУ МВС у Запорізькій області.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, йому закидають виконання незаконних наказів під час спроби силового витіснення протестувальників на вулиці Інститутській у ніч із 10 проти 11 грудня 2013 року. Його звинувачують у застосуванні сили для розгону мирного зібрання, а також у незаконній переробці та зберіганні вогнепальної зброї.

Разом із ним у справі проходить командир одного з відділень запорізького "Беркута". Його звинувачують у застосуванні сили для розгону мирного зібрання, а також у придбанні та зберіганні боєприпасів без дозволу.

Обом підозрюваним інкримінують вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 41 (виконання незаконного наказу або розпорядження), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 4 ст. 41 в. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, в лютому Генпрокуратура завершила розслідування проти командир роти "Беркута" Михайла Добровольського, якого підозрюють у побитті та затриманні 18 активістів "Автомайдану" в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулицях Щорса (біля 17-ї лікарні) і Грушевського.

У лютому також до суду передали обвинувальний акт проти колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янишевського, яких підозрюють у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram