ГоловнаПолітика

Порошенко заявив, що зробив усе для звільнення Савченко

Президент забезпечив міжнародний тиск на Росію

Президент Петро Порошенко запевнив, що Україна доклала максимум зусиль для звільнення Надії Савченко.

"В останні дні ми вжили всіх можливих заходів для того, щоб забезпечити міжнародний тиск на Росію як з боку ЄС, США, так і інших наших країн-партнерів, вимагаючи негайного, без будь-яких умов, звільнення Надії Савченко з ув'язнення і повернення її в Україну", - сказав Порошенко в Анкарі.

Порошенко 9 березня розпочав візит до Туреччини.

Україна вжила всіх можливих заходів для міжнародного тиску на Росію для якнайшвидшого звільнення Надії Савченко.Вимагаємо негайного, без будь-яких умов, звільнення Надії і повернення її в Україну!#FreeSavchenko

Posted by Петро Порошенко on Wednesday, March 9, 2016

Нагадаємо, Савченко оголосила сухе голодування з 4 березня, заявивши, що або помре, або буде передана Україні.

"Я чула про досить непогані здібності Петра Олексійовича Порошенка в дипломатії. Я сподіваюся, що його дипломатичних здібностей вистачить на те, щоб домовитися в Росії з одним ідіотом, адже він обіцяв моєї матері, що я ще на травневі свята 2015 року буду вдома", - заявила Савченко у своєму останньому слові, оприлюдненому 3 березня.

Після цього Порошенко пообіцяв подвоїти зусилля для повернення Савченко.

Раніше, 2 березня, Савченко виступила в суді з промовою, у якій заявила, що відмовляється від обміну на російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram